WORKSHOP

KANT Arkiteker bliver udfordret

Vi, hos Strøjer Tegl, vil gerne udviske den skarpe adskillelse mellem arkitekt og producent. I Brick_Lab arbejder vi derfor på at være langt mere vedkommende og involverende, bl.a. ved at introducere workshops og møder omkring konkrete brugerinputs.
Formen på tegl kan være andet og mere end en rektangulær byggeklods og dette erfarer man bedst, ved at få en våd klump ler mellem hænderne. KANT Arkitekter tog udfordringen op og kastede sig legesygt over leret.

 

 

TÆNK KREATIVT

I Brick_Lab vil vi stimulerer kreativiteten.
Kreativitet er den proces, hvor vi som mennesker udvikler både os selv og samfundet. Det er evnen til nytænkning og samtidig grundlaget for udvikling. Vi tænker derfor, at det er essentielt, at der i virksomheden eksisterer et grundlag for en kreativ kultur, der styrker evnen til innovation.

Vi ønsker, at vores workshops kan give en bedre forståelse for ler som materiale, og derved skabe et fælles udgangspunkt for at adressere fremtidige udfordringer. Vores mål er at bringe nye perspektiver ind i en udviklingsproces og gennem workshoppen give en systematisk indføring i vores forskellige fremstillingsprocesser.

MATERIALE FORSTÅELSE

Valget af materialer er i høj grad med til at give en bygning karakter, og derfor er det vigtigt, at arkitekten kender materialets formmæssige potentiale og konstruktive muligheder.

I den klassiske vurdering af arkitektur lægges der vægt på holdbarhed, nytte og skønhed. Men arkitekturen bør også have et element af noget nyt, visionært og fantasifuldt, hvilket vi i Brick_Lab gerne vil understøtte. Vores mål er derfor at løfte tankegangen om tegl væk fra “vi plejer” og udfordre vanetænkningen. Innovative og forbedrede forarbejdningsmetoder er nogle af de parametre, som i fremtiden vil spille en væsentlig rolle for, hvorledes vi kan tænke tegl. Disse metoder skal inspirere til at tænke nyt. Nogen gange trænger man bare til inspiration og en rystetur for at nå nye resultater.

Har du brug for hjælp til materialeforståelse og ryste op i vanetænkningen, er vi klar til at hjælpe dig.

Udgivelsesdato - 23.maj 2017
«
»