Lys som relation

Brick_Lab er med til at realisere et fantastisk projekt, hvortil prototypen var udstillet i Arkitekturbiennalen 2016 i Venedig.
Der er tale om et projekt af arkitekten Jane Havshøj og billedkunstneren Peter Brandes under titlen ”Lys som relation”.

Selve projektet er et hus, der er skabt ud fra filosoffen Martin Bubers tanker om, hvordan mennesket forholder sig til verden. Martin Buber-Huset er et projekt, som er blevet udformet til Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle i nærheden af Holstebro.

Et hus, der vækker undren

Husets geometri er ikke med det samme genkendelig. Planen er rektangulær, men væggene er ikke lodrette. Det giver en irregulær pyramide, hvor hvide glaserede teglsten dækker hele huset og spejler solens lys. Husets funktion er ikke til at gætte, og arkitekturen får betragteren til at undres. Det er et spil mellem de forskellige måder, man relaterer sig til selve objektet gennem de indtryk, man får.
Brick_Lab agere rådgivende partner i de praktiske faser af projektet, ang. hvad der materialemæssigt kan lade sig gøre – og ikke kan lade sig gøre.

Relationer mellem mennesker og Gud under ét tag

Indvendigt er huset mindst lige så særegent som udvendigt. Arkitekturen er meget inspireret af lyset og de relationer, det kan skabe mellem bygning og menneske. Motiverne er skabt af billedkunstneren Peter Brandes, som i sine værker er meget optaget af relationer. Han har især arbejdet med bibelmotiver og de relationer, der bl.a. beskrives mellem mennesker og Gud.

”Vi er stolte over at være med til at muliggøre projektet gennem vores faglige ekspertise og sparring med Jane og Peter. Et nært samarbejde med arkitekten og billedkunstneren, skaber grundlag for et helstøbt og realiserbart projekt”

Tinna Friis Bøgh
Brick_Lab

Visualisering: Jane Havshøj

Verdens største arkitekturbegivenhed

Biennalen i Venedig er en af de mest kendte og prestigefyldte kulturelle internationale organisationer i verden, og blev grundlagt i 1895. Organisationen står bag Arkitekturbiennalen, som er verdens største tilbagevendende arkitekturbegivenhed, der giver indblik i fremtidens visioner og tendenser og finder sted hvert andet år.

Arkitektur Biennalens tema  i 2016 var ‘Reporting from the front’ – hvor man ønskede at sætte fokus på livskvalitet i arkitekturen. Arkitekter og designere fra hele verden præsenterede deres udfordrende og inspirerende tanker om, hvordan de arbejder med at skabe en human arkitektur, der påvirker menneskers adfærd.

Udgivelsesdato - 15.september 2016
«
»