Nye skulpturelle ruiner på Vestfyns Gymnasium

På baggrund af en generøs bevilling fra Ny Carlsbergfondet skaber den anerkendte danske samtidskunster FOS i 2018 en ambitiøs udsmykning på Vestfyns Gymnasium. Udsmykningen, der har titlen AUR”O”A, vil brede sig over et 10.000 m2 stort område foran gymnasiet. Den består af en række murelementer – eller snarere skulpturer af bl.a. mursten, beton, tegl og kobber. De skulpturelle mure minder om resterne fra en ruin, og samtidig er et busstoppested, en sokkel til en allerede eksisterende skulptur samt et indgangsparti til skolen del af det omfattende kunstværk.

Alt sammen er karakteristisk for FOS’ arbejde i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og design såvel som for hans fokus på kunsten som ramme om sociale møder, menneskelig interaktion og refleksion. Fremover kan gymnasiets elever slå sig ned på en af udsmykningens indbyggede bænke, tage plads i busstoppestedet eller hænge ud ved skulpturen, Koppen, der kan rumme alt.

FOS

Vestfyns Gymnasium
Foto: Anja Skovdal Danielsen

Bonus info:
Hos Strøjer Tegl glæder vi over at FOS har valgt at arbejde med materialet tegl. Derudover også til at levere tegl, som er lokal produceret og selvfølgelig med lokale fynske lerforekomster. Vi følger kunstværket og forvandlingen foran Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg som har opstart forår 2018, og opdaterer løbende denne artikel med fotos!!

Udgivelsesdato - 6.april 2018
«
»