UDSTILLING | 9.2.2017 – 30.4.2017 | LOUISIANA | ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER

WANG SHU

AMATEUR ARCHITECTURE STUDIO

Udstillingen er første del af Louisianas nye serie Arkitekturens Værksteder som præsentere en ny generation af toneangivende arkitekter, som forholder sig til og arbejder med lokale såvel som globale udfordringer.

Den kinesiske arkitekt Wang Shu står sammen med sin kone Lu Wenyu i spidsen for Amateur Architecture Studio, som de grundlage for snart tyve år siden , med base i Hangzhou, sydvest for Shanghai. Wang Shu modtog i 2012 Pritzker-prisen, der kaldes arkitekturens Nobelpris. Amateur Architecture Studio bryder arkitektoniske grænser ved at koble Kinas kulturarv og byggetraditioner,med genbrug af materialer, heriblandt tegl. 

Udstillingen er bygget op omkring tre hovedtemaer – Amatørarkitektur, Arkitektur som Modstand og Historien genopbygget – der til sammen giver et billede af tegnestuens processer, ambitioner og projekter. Foruden modeller, video, foto, materialeprøver og interviews med Wang Shu, omfatter den også en mere generel introduktion til traditionel kinesisk kultur og filosofi, som er tydelige inspirationskilder for tegnestuens praksis.

 

Om udstillingen:
Hvornår: 9.2.2017 –30.4.2017
Hvor: Louisiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk.
Læs mere: www.louisana.dk
Udstillingen er støttet af Realdania. Sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger.

Udgivelsesdato - 15.februar 2017
«
»